torsdag 20 december 2007

Juluppehåll och vardagsfilosofi

.



Tänk vad människan är komplex. Själv är jag ofta ganska tillfreds, ibland lite ängslig och sorgsen och stundtals alldeles galen. (Fast idag fick jag snudd på panikångest när jag var i stan och jagade julklappar. Sofia kan intyga det ;-)).
.

Hemma?

.
hemma men ändå inte
din värme är fjärran som solens
som vårens doft av uppvärmd jord

mitt hem är inte hemma
det är mitt
men jag är en främling här

snart har värmeljusen brunnit ut
borde sova men saknar ro
för sent att börja måla
för sent att ringa någon

skriver

är inte ledsen
bara full av saknad
och tacksamhet
över att du finns i mitt liv

och att jag får finnas i ditt

borde sova
sluta tänka

längtar
.

onsdag 19 december 2007

Nu har de lagt ut betygen!

...bara så ni vet! Jag pratade med Mattias idag och rapporterna kommer vi få hemskickade med kommentarer om både det skriftliga och det gestaltade. Fast det visste ni säkert redan...

Vidrigjulen närmar sig

.
Med inspiration av Camilla (tack!).
.

Snart ska jag träffa mina klasskamrater

.
Med inspiration av Camilla igen (tack än en gång!).
.

Ibland ber jag faktiskt

...även om jag inte ser mig själv som särskilt religiös eller för den delen som anhängare till någon speciell religion. Jag tror på något större än människan, men jag har svårt att smälta den kristna kyrkans religion. I alla fall så ber jag ibland. Kanske är det till mitt eget hjärta, eller mitt förstånd. Kanske är det till en gud - till Gud - men det är ju inte politiskt korrekt. Kyrkan har ju förstört så mycket. Och andra religioner också för den delen. Dikten kan ju vara en sorts bön - en sekulär bön.

Ibland ber jag på största allvar, en vädjan om hjälp på min väg i livet. Ibland ber jag i tacksamhet över sådant som gör mitt liv fyllt av mening. Ibland ber jag med skämtsamt allvar, för om det finns en Gud så är jag säker på att hon eller han har humor.


Ryggradsbön i natten

snälla Gud
låt mig aldrig bli en borgarkärring
eller en medelåldersbitter struts
låt mig för allt i världen behålla gnistan
och värna om det som är värt att värna
om människan, kärleken
och livet bortom det materiella

amen

tisdag 18 december 2007

I brist på annat






Trött och slö och orkeslös. Projektbakrus? Jovisst! Vad göra? Städa? Tja, det funkar ju en stund. Läsa? Orkar inte. Leka med bildredigering? Funkar perfekt. Vad kan vara bättre än att skapa meningslösa julkort?

Egentligen borde jag handla julklappar, men jag orkade faktiskt inte idag. Imorgon ska jag däremot åka till skolan och hämta min rapport och filmen jag gjorde. Då ska jag också passa på att handla julklappar. Hoppas våra lärare har hunnit skriva några kommentarer. Är det någon mer som kommer tro? Jag har pratat med Sofia och vi bestämde att vi ska ses på skolan klockan två. Det blir nog bra. Kanske fika lite, och tjöta...

.

måndag 17 december 2007

Blodad tand

Så fick jag blodad tand efter terminens frenetiska bloggande. Det känns konstigt att sluta nu så därför valde jag att fortsätta. Jag vill dock lämna min gamla, eftersom den var relaterad till konfliktprojektet. Här vill jag kunna skriva lite mer fritt om vad som än faller mig in. Funderingar, frågor, vardagsfilosoferande och kanske en dikt då och då.

Välkomna alla ni som vill läsa!