torsdag 20 december 2007

Juluppehåll och vardagsfilosofi

.



Tänk vad människan är komplex. Själv är jag ofta ganska tillfreds, ibland lite ängslig och sorgsen och stundtals alldeles galen. (Fast idag fick jag snudd på panikångest när jag var i stan och jagade julklappar. Sofia kan intyga det ;-)).
.

3 kommentarer:

Aviga Maskan sa...

vilka roliga bilder och fina ord och jag vet inte vad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kanske inte är så dumt att ha tråkigt. kommer ju ut så mycket gott av det!!!

jag tog bort det där dumma inlägget jag skrev i förrgår soom du kommenterade... inte för din kommentar förståss utan dom dumma tankarna...

Blev så sur på en person som jag gjorde någon slags move på och som dissat mig nu... det är ju hemskt att bli dissad. Och så kan man bli sådär löjlig att man inte fattar varför, jag som är så bra varför vill hon inte ha mig. och så tänker man att det är något fel på en att man ska ändra sig.

Varför är julen jobbig för dig???

JAg tycker julen är en lång rada trista dagar med god mat och skön avkoppling med familjen.
Och det är nog bra att ha det trist, kä'nns soom julen jkommer vara i all evighet. Men det är snart slut egnetligen ju.

och betygen , kommer ju en klump i halsen när du skrev om det. ligger ute, vad betyder det?
måste man vänta på ett kuvert?

usch så jobbig tatt läsa vad dom egentligen tyckte.

Monika sa...

Tackar så mycket, Amalia! Kul att du gillade mina bilder. Ja, jag tror det är bra att ha det tråkigt ibland. Det ingår liksom i livet, fast nuförtiden är vi så vana vid att hålla ett högt tempo hela tiden, så när vi plötsligt inte har något att göra, då blir vi villrådiga och vilsna.

Dina tankar var inte dumma, de du hade i ditt inlägg. Det är väl fullt mänskliga tankar som man lätt kan få i livet ibland (kanske särskilt när man inte blir bekräftad eller om man blir dissad). Att de sedan inte är helt verklighetsförankrade, det är ju en annan sak. För självklart duger man som man är, även om man inte alltid gör det i allas ögon. Men det är ju inte andras ögon man ska ha som måttstock. Fast det är ju lätt att säga. Vi är ju samtidigt sociala varelser och självklart är vi beroende av andra människor och deras tankar om oss. Ensam är inte stark! Suck! Det är inte lätt att vara människa ;-).

Varför julen är jobbig för mig? Tja, det är svårt att säga i korta ordalag. Kort sagt både älskar och hatar jag julen. Det är med andra ord en komplicerad relation till en kristen högtid och en Mammons fest där människor inkluderar och exkluderar varandra mer än någonsin under årets gång.

Att betygen ligger ute betyder att de finns på Studentportalen under fliken "studieresultat". Fast det har du säkert klurat ut vid det här laget. (Jag har inte varit ute på bloggen sedan jag la ut mitt senaste inlägg). Kuvertet med rapporten och kommentarer till den och till gestaltningen fick jag hem i brevlådan igår (fredag). Hoppas det gick bra för dig!

Camilla Wu sa...

God jul!!!