torsdag 27 mars 2008

We did it!

Äntligen är det gjort! Nervös var jag, i alla fall den första timman. Så nervös att händerna både skakade och var fuktiga av svett. Munen å andra sidan var torr som Sahara. Undrar om vätskan i munen rinner ner i händerna när nerverna spelar en ett spratt.

Men, när en timma hade gått gick pulsen ner och med hjälp av en halv ask Läkerol återställdes vätskebalansen i munhålan. Vi var nästsista gruppen att försvara vår uppsats och vi var den sista gruppen att opponera på våra kollegers arbete. Det hela gick lysande och jag känner mig lättad, lycklig och friiiiiiiiiiiiiiiiiii! Efter redovisningarna bar det av till Stage Door för lite käk och en kall pilsner. Gissa om den hittade hem!?

onsdag 26 mars 2008

I påskhelgen (och än värre idag)

Foto och redigering: Min älskade S
.

tisdag 25 mars 2008

I torsdags

I hojlokalen före transport till besiktning


Utanför hojlokalen. Kolla in snön! Det är ingenting mot hur det ser ut nu...


På väg till besiktningen.


I väntan på domen.


Nyputsad och nybesiktigad UA! :-D

.

onsdag 19 mars 2008

tisdag 18 mars 2008

B-uppsats, påsk och hojabstinens

Så var b-uppsatsen färdig. Äntligen! Shit vad svårt det är att skriva i grupp, även om jag måste erkänna att det gick avsevärt mycket bättre än jag hade föreställt mig. Jag är så nöjd med min grupp och vi har verkligen samarbetat fint.

Nu skiner solen medan snön ligger på marken och hånler. På torsdag ska jag besiktiga hojen, men fan vet om det blir av. Vägarna är saltade och det kan vara rätt så halt. Jag antar att jag får flytta fram min bokade tid till nästa vecka eller så. I lördags var S och jag uppe hos våra bäbisar och klappade om dem och startade dem. Det gick bra, även om Bettan behövde lite övertalning. Annars är hon så gott som färdig för säsongen. Jag ska bara fylla på olja och vaxa henne idag.

Hur har det gått för er andra som skrivit uppsats? Börjar ni också bli klara? Vad har ni haft för ämnen? Visst ska bli häligt att vara lite ledig i några dagar nu!?

Glad påsk allesammans!

söndag 9 mars 2008

Internationella kvinnodagen, hojar och vår

Det är lördag den 8 mars, alltså internationella kvinnodagen, och jag har nyligen avverkat ett antal hektiska timmar på en tillställning för motorcykelintresserat fruntimmersfolk. Modevisning, buffé, lotteri, massor av rabatter och allt detta bara för kvinnor (eller heter det tjejer?). Och jag som inte ens firar internationella kvinnodagen...

Mina föräldrar flydde ifrån en kommunistdiktatur år 1969, alltså ett år innan jag föddes. I deras hemland, ett land som bara ligger cirka 90 mil söder om Göteborg, var man tvungen att fira denna högtid. Det var en utpräglad kommunisthögtid som alla måste fira. Som ni säkert kan gissa, följde knappast denna tradition med in i mina föräldrars nästa generation, alltså in i mig.

Nåväl, det är inte så att jag gör några stora grejer av det hela. Visst, jag tycker det är en onödig högtid, liksom jag tycker att nationaldagsfiranden är fjantiga. Jag firar alltså inte, men jag bryr mig heller inte om ifall andra firar. Bara alla är nöjda och glada. Och vad beträffar motorcykelbranchen, kan det faktiskt behövas med ett litet lyft för oss tjejer.

När jag började köra hoj för cirka 20 år sedan, fick jag hålla tillgodo med ett begagnat skinnställ i liten herrstorlek. Gissa om det satt kass!? Det funkade, men jag såg ut som om jag kom från en annan planet. Idag kan vi tjejer välja och vraka. Ni skulle inte tro era ögon om ni såg hur många olika modeller och stilar som finns - bara för just tjejer. Tack jämställdhetsprocessen för det! Och ni skulle inte tro era ögon om ni hade sett hur många shoppinglystna biker- och sporthojsbrudar som var inne med uppdämda konsumtionsbehov.

Men nu ska vi inte romantisera. Branchen är fortfarande sexistisk på sina håll - och detta påstående kommer ifrån en som inte anser sig vara vare sig feminist eller särskilt lättkränkt. Men när man ser annonser för damjackor med en slogan som: "Söt men tuff - kan det bli mera kvinnligt" då blir man ledsen. Inte bara för att leverantören saknar allt vad professionellt förhållningssätt heter och därmed inte har besvärat sig med att skaffa en riktig copy som känner till skillnaden mellan tal- och skriftspråk och därmed skriver "mera" istället för "mer". Denna så kallade copy tror dessutom att varje mc-bruds högsta dröm och mål i livet är att vara både söt och tuff samtidigt. Fan ta honom! För det lär ju knappast vara en tjej som har suttit och knåpat på denna och andra liknande texter.

Ja, så här sitter jag i lördagnatten med värkande fötter efter en hektisk dag med i princip ingen rast för den trötta kroppen. Ute smattrar regndropparna mot fönstret och jag borde gå och lägga mig. Men jag är gräsänka och då är det svårt att komma till ro. Dessutom har jag en sådan enorm längtan efter våren, att det spränger i varenda liten cell i kroppen.

På torsdag om en vecka, alltså på självaste vårdagjämningen och skärtorsdagen, ska jag besiktiga "Bettan" och jag tror nog att det ska gå bra. Hon börjar bli gammal nu - 23 år närmare bestämt. Det är en aktningsvärd ålder på en gammal trotjänare. Och i år har hon fått en nyrenoverad stjärt. Nej, inte med Botox, jag lovar! Det är bara en lite spricka som har blivit lagad, och sedan på med ny lack. Ankstjärten, alltså den lilla kåpan strax ovanför baklampan som just har blivit fixad, har omsorgsfullt monterats tillbaka av matte (dvs mig). Batteriet är nyladdat och egentligen återstår bara olje- och oljefilterbyte, en ordentlig tvätt, vaxning och besiktning. Alltså - snart bär det ut på vägarna igen...och jag längtar!