torsdag 31 januari 2008

Heja kurslitteraturen!

Vilken bok! Fanny Ambjörnssons "I en klass för sig - genus, klass och sexualitet bland gymnasietjejer". Ett mycket intressant innehåll och en välskriven bok. Jag har nästan läst halva och är överförtjust.

Nu väntar jag med spänning på om vi ska få läsa en motsvarig bok om genus, klass och sexualitet bland gymnasiekillar. Tror ni att vi får göra det?

3 kommentarer:

Camilla Wu sa...

Jag gillade också den boken, har glömt mycket bara. När lärarutbildningen är över (vilket inte ligger så långt bort i tid) då borde man läsa om all litteratur...

Absolut borde det göras en liknande undersökning brand killar också!

Det verkar som om du har det bra,,,
Ses vi på måndag?

Camilla Wu sa...

...näe utbildningen är ÖVER ???

...precis som om det vore en storm jag höll på att vänta ut.

Det stormar viserligen en del på våra seminarier, men det är en helt annan historia :)

Monika sa...

Ja, visst borde man läsa om kurslitteraturen. Även om jag säkert inte kommer att göra det bara sådär, rätt upp och ner, så har jag i alla fall sparat alla böcker. Tänker att de kan vara bra att ha i framtiden...

Jodå, jag har det bra tack. Idag var jag på min vfu och det var helt underbart. Jag är sååååå nöjd med både placering och handledare (eller LLU som det så fint heter). Det visade sig att hon känner vår Mattias dessutom. Kul va!

Ja, jag tror nog att vi ska ses på måndag. I alla fall räknar jag med det såhär långt. Så såvida jag inte bryter ett ben eller något annat viktig kommer emellan så kommer jag p måndag.

Storm ja. Utbildningen är som en storm. Fast det är en positiv sorts storm. Jag både väntar ut den och njuter av den. Av någon underlig anledning så njuter jag faktiskt av pluggandet, även om det är jäkligt motigt, frustrerande och besvärligt emellanåt (som nu till exempel, när vi läser vetenskapsteori).

Våra seminarier är dock rätt så lama. Det verkar som om vår seminarieledare har blivit tvingad till att undervisa lärarstudenter. Han är väldigt kunnig och han sammanfattar litteraturen bra, men vi får alltid sluta tidigare och och an vekar väldigt oengagerad. Diskusioner? Vad är det? Våra seminarier liknar mest föreläsningar...

Nä, nu ska jag krypa till kojs. God natt och väl mött på måndag!

Kram!
/Monika